hits

"Fra Kronisk Suicidal til å Ønske og Ville Livet"

 Hvordan starter man en blogg? Starter man i det hele tatt en blogg? Det er kommet til det punktet hvor både broren min og bestevenninna mi maser om at de er lei av at jeg maser om å ha så utrolig lyst til å starte en blogg. "Så lag en blogg da, Sofie! Æ har allerede sagt at æ støtta dæ!"

 Jeg ønsker ikke å utlevere meg selv, jeg ønsker ikke å dele mine aller tyngste stunder. Jeg ønsker i hvert fall ikke å gi ideer til 14 år gamle ungdommer om hvordan de skal kaste opp, sulte, kutte eller prøve og/eller utføre selvmord. Det er det motsatte jeg ønsker. Jeg ønsker å fjerne stigma, jeg ønsker å lære og være åpen, men samtidig ha grenser. Jeg ønsker så sterkt å bidra til noe positivt, å hjelpe andre som har det forferdelig og unødvendig tungt. 

 Med tanke på hvor jeg står i dag, vet jeg ikke hvordan jeg skal klare å nå ut til andre, og derfor starter jeg her, på denne bloggen. 

 Sitatet som står i overskriften er tatt fra den nylige epikrisen skrevet av (den forrige) psykologen min. Jeg ble vurdert som kronisk suicidal da jeg startet i behandling hos henne. Jeg tenkte på å dø konstant og var akutt innlagt, både på psykiatrisk og somatisk avdeling. Tilværelsen min var overveldende og jeg hadde ingen anelse om hvordan jeg skulle klare å overleve, fordi jeg ville ikke overleve. Dette gikk utover vennene mine, familien min, skolegang og fritidsaktiviteter. 

 Jeg hadde ingen tro på at jeg skulle bli 18 år gammel, men nå sitter jeg her, 18 år gammel og ikke bare et ønske om å leve, men et ønske om å hjelpe andre som ikke ønsker å leve. Og jeg vil virkelig få stemplet forståelse inn i hodene på mennesker som mangler det. Også, sist men ikke minst vil jeg vise at det å slite psykisk er ikke noe å skamme seg over, selv om jeg har gjort det selv så lenge jeg kan huske. Jeg gjør det enda, men litt mindre og mindre for hver uke som går. 

 Derfor ønsker jeg å invitere dere inn i deler av mitt liv. Jeg vil spre litt fakta,  litt erfaring, litt egne interesser og litt omsorg fra nå av og fremover. 

5 kommentarer

Elise

13.08.2017 kl.23:43

du e så ufattelig hærlig og du må virkelig fortsett å skriv om sånt her! ❤️

Christine

14.08.2017 kl.10:32

Du har mæ som leser! ♥

*<3*

15.08.2017 kl.15:45

du har meg som leser også.

jeg vil si du er ei tøff jente , har sett deg og sett at du ikke gjemmer deg vekk og det er flott :). selv har jeg arr på armene mine som jeg alltid skjuler ved at jeg går med genser med armer eller jakke .. jeg vet hva folk tisker og visker om men jeg er forbi den tiden men arrene følger jo alltid med er lite man kan gjøre med det .. Stå på sofie :)

Kate

16.08.2017 kl.21:04

Så voksent og flott gjort av deg Sofie ❤️ Du er tøff og jeg heier på deg🙋🏻😍❤️

16.08.2017 kl.21:56

Flott skrevet, Sofie!

Skriv en ny kommentar

Sofie Rose

Sofie Rose

19, Bodø

Skulle ønske verden var et bedre sted, slik at flere ønsket å leve i den.

Kategorier

Arkiv